Безплатна консултация на
02 851 02 01

ИЗПРОБВАЙТЕ БЕЗПЛАТНО
BoelBox QR Code

m.boelbox.com

Обадете се

ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Българи бягат във Великобритания за да обявят фалит

Feb 15,2016 08:15

Все повече и повече нашенци, които нямат възможност да плащат вноските по кредитите си, както и сметките към монополистите, бягат във Великобритания с цел да обявят фалит и да вземат документ от съда на Острова.

 

Тези данни бяха изнесени на кръгла маса организирана от КНСБ, на която се обсъждаха два законопроекта за личния фалит - единият е на партия АБВ, а другият - на Асоциацията за финансова коректност.

 

Адвокати, запознати с проблема, смятат, че има няколко условия за да фалираме  във Великобритания.

Първото е човек да може да се установи и да отговори на условията за уседналост на Острова, а след това да заяви пред съдия невъзможността си да покрива задълженията си към кредиторите. След това се иска започване на процедура за обявяването на фалит. В много страни от ЕС има стари традиции и дългогодишна практика по отношение на фалита, и затова решението на съдиите излиза за няколко месеца.

 

Назначеният от британският съд синдик проучва дали цялата информация, декларирана от длъжника отговаря на истината, каза Николай Островски от Асоциация „Финансова коректност“ и добави, че хората отиват там, защото у нас няма такъв закон.

 

\"За това нищо не пречи на едно физическо лице да отиде във Великобритания и да поиска започване на процедура за фалита му. Тя и решението на съда важат за всички страни от ЕС. Ако длъжникът няма имущество, задължението му автоматично отпада\", обясни той.

Според Островски, хора у нас не притежават нищо, но непрекъснато биват тормозените от кредитори и от монополисти, въпреки че е очевидно, че им е невъзможно да изплатят дълговете си.

 

Между 100,000 и 1 милион души у нас са застрашени от банкрут заради непосилни кредити и високи сметки от монополистите, обясни председателят на КНСБ Пламен Димитров. Въпреки това той е оптимист и добави, че до една година и България ще има закон за личния фалит.

Новини

До 50% данъчен кредит за служебни автомобили

22/02/2016

До 50% данъчен кредит може да ползва бизнеса за служебните автомобили, ще поиска Европейската комисия от България. Страната ни ще поиска изключение от правилата за облагане с ДДС за МПС-та, а от НАП ще искат прилагането на данък „уикенд“ да бъде допълнено с нови пояснения, стана ясно от среща в Министерството на финансите.

НГФ обеща по-лесен достъп до кредити за малки, средни предприятия

17/02/2016

Въпреки, че достъпът до кредити за фирмите остава труден, Националният гаранционен фонд (НГФ) заяви, че се работи по нова програма, която ще гарантира до 50% от кредитите на фирмите, каза в интервю за БНР Самуил Шидеров, изпълнителен директор на фонда.

View All

Блог

Pегистрация на ЕООД или ЕТ?

16/01/2013

Изборът на ЕТ или ЕООД зависи единствено от това какъв ще е предмета на дейност на фирмата.
Ако фирмата планира оборот, в размер над 4000 лв на месец е по удачно да се облага като...

Интрастат

16/01/2013

Какво е Интрастат?

 

Tова е система която събира данни за фирми които внасят/изнасят стоки, за повече от 200 000 лв годишно.Освен годишна данъчна...

View All